Mind & Breath

Mind & Breath, de wereld van meditatie en ademhaling

Bij YG Studios geloven we dat bewegen en ontspannen onderdelen horen te zijn in je dagelijkse routing. Daarom hebben we een breed aanbod van zowel intensieve lessen als ontspannende lessen zoals de Mind & Breath. Hier wordt je volledig ondergedompeld in een wereld van meditatie- en ademhalingstechnieken. Dit is de perfecte les als je toe bent aan wat kalmte en (innerlijke) rust. De les bestaat uit langzame bewegingen, fijne zachte materialen, rustgevende klanken en een diepe ademhaling. Een uur van kalmte en rust, een moment om te resetten, waarna je terugkeert naar het dagelijks leven met een vleugje extra Zen.

mind & breath

De voordelen van ademhalingstechnieken en meditatie

Op een basisniveau is onze behoefte aan zuurstof vanzelfsprekend. Maar de manier waarop je ademt, heeft een veel dieper effect dan je misschien zou verwachten. Een betere slaap, minder psychologische stress, meer energie, een verbeterde bloedsomloop (bloed en zuurstof) – het kan allemaal worden toegeschreven aan een betere regulatie van de ademhaling.

Als we naar de mentale kant kijken, is een verbeterde ademhaling net zo belangrijk. Een gecontroleerde ademhaling kan snel een gevoel van rust opwekken, en het is geweldig om alleen daarom al te oefenen. Maar buiten de ademhalingstechnieken is er potentieel voor een nog dieper gevoel van helderheid en kalmte tijdens deze Mind & Breath les.

De positieve effecten van mediatie en ademhaling op een rij:

  • Betere slaap: Een verbeterde ademhaling kan de kwaliteit van je slaap verbeteren, waardoor je uitgerust en energiek ontwaakt.
  • Stressvermindering: Door bewust te ademen kun je psychologische stress verminderen, waardoor je meer ontspannen en in balans blijft.
  • Meer energie: Een efficiëntere ademhaling kan je energieniveau verhogen en vermoeidheid verminderen.
  • Verbeterde bloedsomloop: Door de bloedtoevoer te optimaliseren, krijgen je lichaamscellen meer zuurstof, wat essentieel is voor een goede gezondheid.
  • Gevoel van rust: Een gecontroleerde ademhaling kan snel een gevoel van innerlijke rust opwekken, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties.
  • Helderheid en kalmte: Door je te concentreren op je ademhaling kun je een dieper gevoel van helderheid en kalmte ervaren, waardoor je beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan.
Onze lidmaatschappen
mind & breath

Meditatie & Breathwork Rotterdam

We geloven sterk in de kracht van breathwork als een essentieel onderdeel van onze Mind & Breath les. Breathwork, ook wel bekend als ademwerk, is een krachtige praktijk die gericht is op het bewust beheersen en sturen van je ademhaling. In onze mind & breath les, in onze studio in Rotterdam, leer je ademhalingstechnieken die diep inwerken op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Door middel van specifieke ademhalingsoefeningen en begeleiding van onze ervaren ademcoaches, ontdek je hoe je je adem kunt gebruiken om spanning los te laten, emoties te verwerken en een diep gevoel van ontspanning en helderheid te bereiken. Kom langs bij YG Studios en ontdek de kracht van breathwork voor een leven in balans.

mind & breath

Ademhalingstechnieken verkennen tijdens de les

In onze Mind & Breath les in Rotterdam verkennen we een scala aan ademhalingstechnieken die gericht zijn op het verbeteren van je algehele welzijn. Van diepe buikademhaling tot ritmische ademhalingspatronen, onze ademcoaches begeleiden je bij het ontdekken en verfijnen van verschillende ademhalingstechnieken die passen bij jouw behoeften en doelen. Leer hoe je je ademhaling kunt gebruiken om stress te verminderen, je energie te verhogen en innerlijke rust te vinden, zowel op de mat als daarbuiten.

mind & breath

Verdieping in meditatietechnieken

Naast ademhalingstechnieken vormen meditatietechnieken een integraal onderdeel van onze Mind & Breath les in Rotterdam. Tijdens deze sessies nodigen we je uit om je geest te kalmeren en te verankeren in het moment door middel van verschillende meditatiepraktijken. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde meditator, onze meditatielessen bieden een ruimte voor exploratie en verdieping. Ontdek diverse meditatietechnieken, zoals mindfulnessmeditatie, geleide visualisaties en metta (liefdevolle vriendelijkheid) meditatie, onder begeleiding van onze ervaren instructeurs.

Geavanceerd ademwerk

MIND & BREATH 6-DAY INTENSIVE COURSE

Wil je nóg meer de diepte in als het gaat om meditatie en ademwerk? Twee keer per jaar bieden we de 6-daagse Mind & Breath Intensive cursus aan, gegeven door Liz Allan.

De Intensive course begint met een masterclass op zondag waar Liz je zal meenemen in de theorie van Prana (vitale energie) en je stap voor stap alle Kriya en Pranayama technieken leert die we zullen beoefenen tijdens de weeklange cursus.

Gedurende de 5 daaropvolgende ochtenden zal Liz je leiden door dagelijkse beoefening waarin alles wat je hebt geleerd wordt gecombineerd tot een dynamische en energieke routine.

Informatie en tickets