Herkalibreer je energielevel

Luisteren naar klankschalen, waarom?

Klanktherapie en het gebruik van klankschalen is een oude methode die gebruikt wordt voor religieuze en spirituele ceremonies in verschillende delen van Azië. Omdat de voordelen ervan op vele niveaus zijn erkend, kun je nu over de hele wereld allerlei soorten klankbaden vinden, ook in Nederland bij YG Studios. Maar luisteren naar klankschalen of een klankschalen bad, waarom?

De geluiden en trillingen die door de schalen worden gecreëerd kunnen je helpen te ontspannen. De klanken kunnen afkomstig zijn van bellen, windgongs, of de verschillende soorten klankschalen. Studies tonen aan dat klankbaden effectief zijn voor stressvermindering, het loslaten van spanning, en een verhoogd gevoel van welzijn kunnen geven.

Wat gebeurt er in je hersenen?

Geluid verplaatst zich als trillingen of golven met een frequentie, net als je hersengolven. Een gedachte of ervaring komt overeen met een bepaalde frequentie van die hersengolven. Als je je moe, traag of dromerig voelt, overheersen de tragere hersengolven. Voel je je hyper-alert? Dan zijn de hogere frequenties van de hersengolven dominant. Geluidstherapie stelt u bloot aan trillingen met een lage frequentie en nodigt uw hersengolven uit zich daarop af te stemmen. De rijke, diepe tonen die een klankschaal voortbrengt, kunnen onze hersenen in een diepe meditatieve toestand brengen. Je zintuigen en je focus worden naar binnen getrokken, waardoor je in een staat van ontspanning komt.

Luisteren naar klankschalen, waarom?

Stimuleer je hersenen op een andere manier

Je energieniveaus opnieuw afstemmen

Als je de diepste staat van ontspanning bereikt, kom je op een plek van heling, ook wel de poort naar de onbewuste geest, intuïtie en inzicht genoemd. De klankschalen ondersteunen je lichaam om het energieniveau, de spanning en de gemoedstoestand opnieuw af te stemmen.

Als onderdeel van onze Restore + Sound Bath December 11 2022, zal Liz ook haar inmiddels beroemde klankbad aanbieden. Veel plezier!

Heb je hulp nodig? Stuur een mailtje – hey@ygstudios.nl

Stay up to date, follow your favorite Yogastudio in Rotterdam Centrum on InstagramFacebook or subscribe to our mailing list.

SIGN UP HERE!
News

Bereid je voor op de 1/4 Marathon met YG Studios

Read more

yg white season

De winter is een tijd van geven, en bij YG Studios breiden we dit principe uit, buiten de mat. Dit seizoen lanceren we een reeks evenementen en initiatieven gericht op…
Read more

Word onze stagiair social media & online marketing!

Ben jij gepassioneerd over digitale marketing, social media en sport? Heb je een talent voor het creëren van boeiende content en wil je deel uitmaken van een dynamisch team? Dan…
Read more

Ontdek ons nieuwe ‘Feed your Fitness’ programma

Maak je klaar om je levensstijl te veranderen. Ons nieuwe 3-maanden ‘Feed Your Fitness’ programma is hier om te herdefiniëren hoe je beweegt en je lichaam voedt, ter verbetering van…
Read more