handel naar je goede voornemens!

Wat is functionele training?

Het gaat niet om het maken van goede voornemens, maar om het uitvoeren ervan! Begin nu met het opbouwen van een goede trainingsroutine met Said’s functionele trainingsworkshop, de Hero Clinic.

Functionele training creëert kracht en mobiliteit die overdraagbaar zijn op andere activiteiten. In essentie is het een training waarbij spieren of bewegingen niet volledig geïsoleerd worden uitgevoerd. Door de juiste spieren correct en regelmatig te trainen, verminder je het risico op blessures bij dagelijkse activiteiten. Een squatpatroon zoals een deadlift kan een oefening zijn voor het oppakken van je kind van de grond in het dagelijks leven. Terwijl Kettlebell training helpt om je grip te verstevigen en de polsen versterkt.

meer over said
beweeg efficient

pas de training aan naar ieder niveau!

Alle oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen aan verschillende fitnessniveaus, waardoor deze Hero clinic geschikt is voor beginners tot atleten.

Je profiteert ervan dat je efficiënter kunt bewegen door verbeterde lichaamshouding en mobiliteit van de kinetische keten. Simpel gezegd is de kinetische keten het idee dat je spieren, gewrichten en segmenten allemaal met elkaar verbonden zijn en samenwerken om op de juiste momenten stabiel of mobiel te zijn.

Bovendien is er een snelle ontwikkelingscurve, zodat je je snel sterker en zelfverzekerder voelt!

Hero clinic
aaneengesloten oefeningen

Wat is een kinetische keten?

Dus zo creëren we beweging, ervan uitgaande dat alle bewegingen in het lichaam elkaar beïnvloeden.

Bij een hardloper is dit de armzwaai die je beter en efficiënter laat lopen. Met je core-spieren als centrum voor ondersteuning en stabilisatie van je hele bovenlichaam. Bij boksen gebruik je het hele lichaam, te beginnen bij de voeten, om de kracht en coördinatie te genereren om die perfecte stoot uit te delen. Inzicht in de kinetische aard van het lichaam helpt je ook de verschillende compensaties in de yoga asanas te begrijpen.

Gesloten kinetische keten
Bij samengestelde bewegingen zijn gewoonlijk meerdere spieren en bijbehorende gewrichten betrokken. Dit kan gepaard gaan met een hogere metabolische respons. Wanneer meerdere spieren worden ingeschakeld, wordt meer energie verbruikt. Zeer nuttig als je doel is je lichaamssamenstelling te verbeteren of lichaamsvet te verminderen. Een ander element van een gesloten kinetische keten is dat je handen of voeten verankerd zijn aan de grond of een onbeweeglijk object, terwijl de rest van je lichaam daarheen en daarvandaan beweegt. Denk aan push-ups, deadlifts, burpees, lunges.

Open kinetische keten
Bij kinetische bewegingen met een open keten gaat het in het algemeen om één enkel gewricht. Dit met als doel een specifiek deel van het lichaam te isoleren en te versterken. Het verste punt van een ledemaat beweegt vrij in de ruimte in plaats van te rusten op een stabiel object. Denk aan donkey kick, chest press of bicep curls.

Hero les
In onze Hero les werk je aan spieropbouw en maak je een mix en match van open en gesloten kinetische keten oefeningen. Ga maar eens kijken!

hero les
optimaliseer je training

Waarom zou je meedoen aan de Hero Clinic?

Als je nadenkt over je fitnessroutine, denk dan aan het kiezen van dingen die zich zouden vertalen naar het vermogen om alles wat je in je dagelijks leven zou willen doen beter uit te voeren. Om je fitnessdoelen te bereiken, moet je nagaan hoe je kinetische keten functioneert. Het gaat erom je training echt te optimaliseren.

Geschikt voor alle niveaus van ervaring, met beginner/intermediair als belangrijkste focus.

Price Hero Clinic by Said, January 22 13.30 – 15.30
€35 | Regular ticket
€31,50 | Unlimited membership met 10% event discount

Hulp nodig? Stuur ons een mail – hey@ygstudios.nl

Stay up to date, follow your favorite sports studio in Rotterdam Centre on InstagramFacebook or subscribe to our mailing list. 

 

get my ticket