Hoe het werkt

Meer over Fascia Release

In je lichaam vind je een netwerk dat elke spier, pees, bot, weefsel en orgaan omgeeft en beschermt. Fascia is een bindweefsel dat het lichaam bij elkaar houdt. Wanneer je dit goed behandelt, kan je je lichaam veilig laten bewegen zonder beperking of pijn.

myofascia
Het woord Myofascia is afgeleid van het Griekse woord ‘Myo’ dat spier betekent en ‘Fascia’ dat band betekent. Bij Myofascial Release focussen we op het welzijn van het lichaam. Dit doen we door lichaam en geest samen te laten werken. Zonder dat je geest hiervan bewust is, kan je lichaam houdingshandelingen, posities en zelfs emoties herinneren. Fascia is actief, dus wanneer je zachte druk hierop uitoefent, laat het spanning los door te rekken en herstelt het naar een gezondere positie. 

triggerpoints
Trigger points kun je ook wel knopen of hotspots noemen. Deze punten ontstaan wanneer je spieren onder grote druk staan, vermoeid zijn, worden overbelast of op een verkeerde manier worden gebruikt. Onze spieren zijn opgebouwd uit spiervezels die rekken en samentrekken bij het bewegen van onze spieren. Wanneer deze onder druk staan, blijven sommige van die vezels samengetrokken, waardoor een trigger point kan ontstaan. In dit geval wordt de bloedstroom beperkt, en de spieren blijven gespannen. Hieronder vind je twee manieren om die knopen losser te maken en je spieren weer in staat te stellen voeding en zuurstof uit het bloed te halen en hun optimale flexibiliteit te herstellen. 

hands on massage
Verlicht de druk op je spieren met een Deep Tissue massage behandeling van één van onze masseurs, Anthony , Irma, Dewi of Weronika. Zij zullen tot diep in de weefsellagen van het lichaam werken om chronische pijn te verlichten en de mobiliteit van je spieren en de uitlijning van je gewrichten te herstellen. Het rekken van fascia kost tijd en wordt gedicteerd door de fascia zelf, niet door de therapeut. Naast Deep Tissue massages bieden we nog veel meer! Bekijk en boek ons gehele aanbod via Treatwell.

leer hoe je het zelf kunt doen
Leer hoe je je fascia kunt behandelen doordeel te nemen aan Camilla’s Fascia release, the flexibility factor. Haar volgende workshop vindt plaats op 7 oktober 2023, check onze events agenda voor meer info en haal je ticket! De perfecte combinatie van ultieme stretch en diepe ontspanning. Met behulp van tennisballen en diverse technieken leer je hoe je het zenuwstelsel positief kunt beïnvloeden en spanning en stress los kunt laten. 

Vragen? Stuur een email naar hey@ygstudios.nl

Blijf op de hoogte, volg je favoriete Yogastudio in Rotterdam Centrum op InstagramFacebook of schrijf je in voor onze mailing list.

hands on massage

Leer hoe je zelf je fascia los kunt maken of boek een massage!

Myfascial release workshop