Jouw toegangskaart voor krachttraining

Waarom krachttraining essentieel is

Grote spierbundels die repetitieve bewegingen met enorme gewichten voor de spiegel in de sportschool. Dat is een beeld dat je beter meteen uit je geheugen kunt wissen.

Kracht training is toegankelijk voor iedereen en een relatief eenvoudige manier van trainen waarbij gebruik wordt gemaakt van weerstandstraining in de vorm van dumbells, barbells, weerstand-elastieken en je eigen lichaamsgewicht.

HERO is krachttraining bij YG Studios
Iedere beoefenaar heeft baat bij krachttraining, of je nu een gloednieuwe beginner bent of al een tijdje aan krachttraining doet. Zelfs als je totaal andere sportdoelen hebt die met yoga of hardlopen te maken hebben, komt extra kracht altijd van pas.

Book my spot!
Doe mee met HERO

Wat is kracht training?

Het vergroten van je spiermassa en kracht opbouwen in je hele lichaam brengt veel voordelen met zich mee. In feite geef je je lichaam voortdurend een stimulans die een adaptieve reactie vereist.

Een training kan bestaan uit samengestelde oefeningen die meerdere spiergroepen aanpakken totdat je genoeg kracht hebt opgebouwd om spieren te isoleren en tot het uiterste te trainen.

Je spreekt van functionele training wanneer de training gericht is op ‘functionele oefeningen’ die je kunnen helpen beter te functioneren in het dagelijks leven. Met squats kun je bijvoorbeeld beter zware boodschappentassen optillen. 
 
Wil je meer weten over functionele training? Klik dan op de knop hieronder! 

functionele training
boost je energie en spieren

Krachttraining voor vrouwen

Veel dames denken dat kracht training zorgt voor een mannelijk uitziend lichaam. Vrouwen hebben van nature minder spiermassa dan mannen vanwege een lager testosterongehalte.

Het opbouwen van spiermassa kost tijd, toewijding en inspanning. Vet wordt verminderd en omgezet in spieren die in rust meer calorieën verbranden. De natuurlijke testosteron boost die je krijgt van krachttraining draagt bij aan spiertoename en meer energie. Hierdoor zie je er niet alleen beter uit, maar zit je ook lekkerder in je vel.

Meer over HERO
Voel je veerkrachtig

Krachttraining voor hardlopers

Krachttraining helpt blessures voorkomen door het bindweefsel en de spieren te versterken. Als hardloper is het belangrijk dat je meer doet dan alleen hardlopen.

Sterk zijn betekent een goede houding en techniek kunnen handhaven tijdens het hardlopen, zelfs tijdens de lange duurlopen. Wanneer een deel van je lichaam verzwakt is, beginnen anderen delen van je lichaam dit te compenseren, waardoor je minder efficiënt loopt en een looptechniek ontwikkelt die de kans op andere blessures vergroot. Krachttraining beïnvloedt niet alleen je spieren, maar ook gewrichten en bindweefsel en zorgt dus voor verbeterde veerkracht! 

meer over hardlopen
boost je energie en spieren

Meer kracht trainen als je ouder wordt

Naarmate je ouder wordt, begin je langzaamaan spiermassa te verliezen. Vanaf je dertigste is dit al het geval. Ieder decennium verlies je ongeveer drie tot vijf procent. De enige manier om dit tegen te gaan is door regelmatige krachttraining! Wanneer je minstens één keer per week krachttraining aan je workout schema toevoegt, merk je al snel resultaat. Laat staan bij twee HEROlessen of meer per week!

Blijf up to date, volg ons via InstagramFacebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Book my spot!