Wat is Bikram yoga?

Bikram Yoga

Hedendaags vind je enorm veel soorten yoga waaronder Hatha Yoga, Power Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga en nog veel meer. Maar wat is Bikram Yoga nou precies?

Bikram fans zweren erbij, een goed warm gestookte zaal met een luchtvochtigheid van rond de 40 procent. Een traditionele Bikram les duurt 90 minuten en bestaat uit 2 ademhalingsoefeningen en 26 verschillende Hatha Yoga poses.

De warmte draagt bij aan het opwarmen van je lichaam en het soepel maken van je spieren waardoor je verder kan komen in de poses. De Yoga Bikram sequence is altijd hetzelfde waardoor je na enkele herhalingen de yoga sequence zal gaan herkennen en wellicht in een meditatieve flow terecht komt.

ervaar het ook!

Bikram Yoga voor beginners

Wil je ook eens ervaren hoe het is om Bikram te doen? Wij bieden een ietwat aangepaste versie van de Yoga Bikram series namelijk de Hot 26! De zaal is iets minder heet en geschikt voor beginners.

Wat kan je doen ter voorbereiding?  
Zorg dat je goed gehydrateerd de les begint en neem eventueel een flesje water mee de zaal in. Verder wil je een outfit waarin je je fijn voelt, ook wanneer je gaat zweten. Daarnaast heb je een yogamat nodig met daarop een extra handdoek. Mocht je dit thuis niet hebben, geen zorgen we verhuren beide in onze studio.

Is het je eerste keer?
Wat leuk! Laat het de leraar even weten en zorg dat je 10 minuten van tevoren in de yoga zaal aanwezig bent om je lichaam te laten acclimatiseren. De Hot Yoga les kan beginnen.

Boek mijn les
uitdagend en ontspannend

Wat is het verschil tussen Bikram en Hot Yoga?

Hot Yoga en Bikram, wat is het verschil? Hot Yoga is een verzamelnaam en Bikram Yoga is een specifieke vorm van Hot Yoga. Elke vorm van yoga kan ‘hot’ zijn. Mits de les plaatsvindt in een verwarmde ruimte.

De huid kan van buitenaf worden verwarmd door de verwarming hoog te zetten of met infraroodpanelen waarbij de infraroodstralen door je huid worden opgenomen. De warmte verwijdt de bloedvaten waardoor het bloed makkelijker naar je spieren stroomt. Helemaal fijn wanneer je het vaak koud hebt!

Een Hot 26 les is uitdagend en ontspannend. Door de bewegingen en warmte kun je niet anders dan volledig gefocust zijn op de sequence. Na de 90 of 60 minuten variant mag je dan ook trots op jezelf zijn. 

meer over hot 26
Yoga beoefenen in Rotterdam

Opzoek naar Bikram Yoga in Rotterdam?

Wil je yoga beoefenen in het centrum van Rotterdam? Wij bieden jouw dagelijkse dosis aan verschillende soorten yoga. In onze fijne studio’s bieden we alle soorten yoga zoals Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga en Hot 26 onze vorm van Bikram Yoga.  
 
We bieden 8 verschillende soorten yoga, wil je weten welke? Druk op de knop hieronder!

 

Stay up to date, follow your favorite sports studio in Rotterdam Centre on InstagramFacebook or subscribe to our mailing list.

Meer yoga