Wat is Bikram yoga?

Bikram Yoga

Kom naar YG Studios en volg jouw les Bikram Yoga! Bij Hot 26, onze versie van Bikram Yoga ontmoet je beginners en ervaren yogi’s – iedereen is welkom. Bij YG Studios hebben we een overvloed aan moderne yogastijlen, zoals Hatha Yoga, Power Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Bikram Yoga. Maar wat maakt Bikram Yoga zo speciaal? We leggen het aan je uit!

Beoefenaars van Bikram Yoga zweren erbij, een goed warmgestookte zaal met een luchtvochtigheid van rond de 40 procent. Een Bikram Yogales les duurt 90 minuten en bestaat uit twee ademhalingsoefeningen en 26 verschillende Hatha Yoga poses.

De warmte tijdens de Bikram Yoga draagt bij aan het opwarmen van je lichaam en het soepel maken van je spieren waardoor je verder kan komen in de poses. De Bikram Yoga sequence is altijd hetzelfde waardoor je na enkele herhalingen de Bikram Yoga sequence zal gaan herkennen en wellicht in een meditatieve flow terecht komt.

ervaar het ook!

Bikram Yoga voor beginners

Wil je ook eens ervaren hoe het is om Bikram te doen? Wij bieden een ietwat aangepaste versie van de Yoga Bikram series namelijk de Hot 26! De zaal is iets minder heet en geschikt voor beginners.

Wat kan je doen ter voorbereiding?

Voorafgaand aan een Bikram Yogales is het belangrijk om goed gehydrateerd te zijn en eventueel een flesje water mee te nemen. Kies een comfortabele outfit die geschikt is om in te zweten. Vergeet niet een yoga mat en een extra handdoek mee te nemen; mocht je die niet hebben, geen zorgen, we verhuren ze beiden ook in onze studio.

Is het de eerste keer dat je mee wilt doen aan Bikram Yoga?

Geweldig dat je mee wilt doen met onze Bikram Yoga! Geef de leraar een seintje dat het je eerste keer is en zorg dat je 10 minuten voor aanvang in de zaal bent om aan de warmte te wennen. Nu ben je helemaal klaar om te beginnen met de Bikram Yoga! Veel plezier!

proefles
uitdagend en ontspannend

Wat is het verschil tussen Bikram en Hot Yoga?

Hot Yoga en Bikram, wat is het verschil? Hot Yoga is een verzamelnaam en Bikram Yoga is een specifieke vorm van Hot Yoga. Elke vorm van yoga kan ‘hot’ zijn. Mits de les plaatsvindt in een verwarmde ruimte.

Velen hebben de vraag wat het verschil is tussen Bikram Yoga en Hot yoga.

  • Bikram Yoga is een specifieke vorm van Hot Yoga.
  • Hot Yoga is een verzamelnaam.

Elke vorm van yoga kan ‘hot’ zijn. Mits de les plaatsvindt in een verwarmde ruimte. De warmte verwijdt de bloedvaten waardoor het bloed makkelijker naar je spieren stroomt. Helemaal fijn wanneer je het vaak koud hebt!

Bij YG Studios hebben we een aangepaste vorm van Bikram Yoga, de Hot 26. De Hot 26 is uitdagend en ontspannend. Door de bewegingen en warmte kun je niet anders dan volledig gefocust zijn op de sequence. Na de 90 of 60 minuten variant mag je dan ook trots op jezelf zijn.

meer over hot 26
Bikram Yoga beoefenen in Rotterdam

Opzoek naar Bikram Yoga in Rotterdam?

Ontdek onze aangepaste vorm Bikram Yoga in het bruisende hart van Rotterdam. Bekijk ons flexibele lesplan en kies de perfecte les voor jou. Elke dag bieden we diverse yogastijlen aan, waaronder Power Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga class, Vinyasa Yoga en natuurlijk onze eigen Hot 26 – een variant van Bikram Yoga. Kom naar onze gezellige studio’s en vind de yoga die bij jou past! We bieden 8 verschillende soorten yoga, wil je weten welke? Druk op de knop hieronder!

Blijf op de hoogte en volg ons op InstagramFacebook of schrijf je in op onze mailing list.

Meer yoga