Hot yoga - jouw nieuwe movement

Feelin’ hot, hot, hot yoga!

Je weet nu waarschijnlijk wel dat yoga goed voor je is. Je weet waarschijnlijk ook dat er een enorme variëteit aan yogastijlen is – Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Forrest, Yin, Restorative, Iyengar, Kundalini, Goat (ja, we zeiden net Goat. Google het.) – we kunnen nog wel even doorgaan. Bij de meeste van deze stijlen kun je er verder voor kiezen om te oefenen in een verwarmde ruimte, ergens tussen de 28 en 36 graden. Hier bij YG Studios bieden we Hot Yoga namelijk; Hot 26, Hot Flow en Hot Hatha aan, omdat we weten dat het goed is om te zweten. Hier is waarom…

DE WETENSCHAP VAN HET ZWETEN

De meeste mensen houden niet van zweten, maar je lichaam is het daar niet mee eens. Zweten is een poging van je lichaam om je af te koelen – noem het je eigen persoonlijke airco. Als je poriën opengaan, kunnen ze vuil en olie loslaten die ze verstoppen, en het zweet zelf kan ook een beschermende barrière vormen tegen ziektekiemen die huidirritatie kunnen veroorzaken, zoals acne.

Wil je meer weten? In het nieuwe boek van Sarah Everts, The Joy of Sweat, worden de voor- en nadelen en de leugens over zweet besproken.

koop het boek
Hot yoga - jouw nieuwe movement

HOT YOGA of Bikram

Meer over Hot 26

Hot yoga is de verzamelnaam, terwijl Bikram een specifieke vorm van hot yoga is. Bij YG Studios hebben we Hot 26, een les die gegeven wordt in 36 graden, waarbij 26 vaste houdingen worden behandeld gedurende 90 minuten (en 60 minuten). Door dezelfde volgorde van houdingen te herhalen, ben je veel beter in staat om je vooruitgang te merken, en sommige studenten vinden het makkelijker om uit hun denkende brein te stappen en het lichaam het over te laten nemen.

Hot yoga - jouw nieuwe movement

Hoe heet is te heet?

Dit is voor elke yogi persoonlijk, en kan zelfs van dag tot dag verschillen. Wat altijd waar zal zijn, is het voordeel van het acclimatiseren van het lichaam. Kom 5 of 10 minuten voor de les aan, ga de zaal binnen en laat je lichaam en geest wennen aan de verwarmde omgeving.   

Hot yoga - jouw nieuwe movement

Hot yoga voor iedereen

Er is geen ervaring nodig om aan een hot yoga les mee te doen. Het is een goed idee om de yoga leraar te laten weten dat je een beginner bent, zodat hij of zij je een extra steuntje in de rug kan geven als je dat nodig hebt. Kies voor een korte broek en vocht afvoerende topjes, en neem natuurlijk een handdoek mee. Vergeet na de les niet om te hydrateren – langzame, regelmatige slokjes water, en neem zo veel pauze als je nodig hebt.

 

Klaar om Hot Yoga te proberen? Goed! Onze Hot Flow, Hot Hatha, en Hot 26 lessen staan nu op je te wachten!

*photo credits un-fold-ed

Book my spot!