boxing benefits

punch up your exercise routine!

In de jaren 80 was er aerobics. In de jaren 90 was er urban dance. In de jaren ’00 kregen we bootcamps. Het volgende decennium draaide alles om indoor cycling. En het laatste decennium was er een explosie van functionele training, HIIT en…boksen. Hier bij YG Studios, zijn we het gevecht aangegaan. We hebben het niet over blauwe plekken of punches in het gezicht. Boksen biedt gigantisch veel voordelen, voor lichaam en geest, ook zonder lichamelijk contact.

In een typische trainingssessie kun je oefeningen verwachten gericht op het verbeteren van het voetenwerk, coördinatie en bewegingstechnieken te verfijnen, en natuurlijk lekker losgaan op de bokszakken. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van een springtouw (hallo cardio), naast calisthenics, hardlopen en krachttraining.

Je zou kunnen denken dat de kracht achter een flinke stoot vooral vanuit je schouder komt. In feite is het het hele lichaam dat deze beweging moet voortstuwen – het onderlichaam gebruikt de grond als ondergrond om de beweging in het bovenlichaam te gooien, je core is bestand tegen deze overdracht van kracht, terwijl het bovenlichaam een messcherpe coördinatie nodig heeft om deze krachtige lading met succes af te leveren. Hallo hele lichaam workout.

Book my class!
boxing benefits

dump your tension into the punch bag

Terwijl dit allemaal in het lichaam gebeurt, gebeurt er ook veel in de geest. Je concentratie moet net zo scherp zijn als je fysieke coördinatie. Er is ook het enorme gevoel van opluchting, omdat je je spanning hebt kunnen verwerken of ‘dumpen’ in de bokszak, gevolgd door een ongelooflijke high na de sessie.

BOXING CLINIC BY SAID
Dus waarom probeer je deze strijd niet aan te gaan, te beginnen met Said’s Boxing Clinic op 9 oktober, die dit alles en meer zal ontsluieren! Koop nu je ticket.

get my ticket