Laat je motiveren

verstand boven beweging

We zitten nu midden in 2022. Hoogstwaarschijnlijk zijn je goede voornemens voor het nieuwe jaar al aan het vervagen. En het is februari, zeker de slechtste maand van het jaar – de goede tijden van Kerstmis zijn nog maar een spookachtige herinnering en de beloften van de lente zijn te ver weg om voor te stellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je motivatie om de goede dingen te blijven doen begint af te nemen… Maar wacht. Het hoeft niet zo te zijn. Wij weten hoe we de lat hoger kunnen leggen en weer op het juiste spoor kunnen komen, laat je motiveren door simpelweg de juiste bronnen aan te boren. 

CRISPR Theater Rotterdam

We hebben allemaal wel eens die vreemde (schuine streep: geweldige) persoon ontmoet die een tomeloze energie en toewijding lijkt te hebben om te trainen. Zij staan vroeg op of blijven laat op, alleen maar om te trainen. Ze zijn een en al glimlach en positiviteit. Men kan zich geen dag voorstellen zonder te trainen. Het is gewoon wat ze doen.

En dan, is er de rest van ons. We houden van trainen, soms. We weten dat het goed voor ons is, maar… (is er niet altijd een maar?). We hebben een extra zetje nodig. Dus waar en hoe krijgen we dat?

De wetenschap heeft onlangs een mogelijk antwoord gevonden, althans voor vrouwen. Een nieuwe studie heeft aangetoond hoe oestrogeen kan worden gebruikt om de hersenen te beïnvloeden tot meer lichamelijke activiteit. Dit zou een nuttige verklaring kunnen zijn voor het feit dat Postmenopauzale vrouwen, bij wie het oestrogeengehalte daalt, last kunnen hebben van inactiviteit. Ja, het kan nog lang duren voordat je kunt kiezen voor oestrogeenvervangingstherapieën, en of je dit moet willen is een tweede, maar de studie maakt duidelijk dat je er altijd voor kunt kiezen om te bewegen. Het is echt verstand boven beweging.

Hier zijn meer wetenschappelijk onderbouwde tips voor het creëren en onderhouden van je trainingsregime, met nog eens 13 tips om in beweging te komen. Voor liefhebbers van cultuur-wetenschap komt er ook een nieuw toneelstuk van Davy Pieters naar Theater Rotterdam, waarin wordt verkend wat er zou gebeuren als we de macht zouden hebben om de eigenschappen van een organisme genetisch naar onze hand te zetten. Koop een kaartje voor aankomend weekend of voor eind maart!

Ook hier kunnen we ons tot de wetenschap wenden voor een antwoord op het verband tussen lichaam en geest. Uit een nieuwe studie , gepubliceerd in NeroImage is gebleken dat de witte hersenstof, die gevoelig is voor veroudering, een zekere plasticiteit (lees: integriteit) behoudt die door aërobe lichaamsbeweging wordt teweeggebracht.   

In de studie werden mensen van boven de 60 onderzocht die aanvankelijk niet actief waren, maar verder gezond. Degenen die een paar keer per week stevig aan aerobic deden, vertoonden vernieuwde witte stof. Degenen die niet aan lichaamsbeweging deden, vertoonden een afname van de witte stof. Kortom, je hersenen zijn beter naarmate je meer beweegt!

Heb je het gevoel dat je een oppepper nodig hebt? Laat je motiveren door Nicola. Klik op de knop hieronder en doe mee met Nicola via YGTV voor een 20 minuten durende ademsessie om je lichaam en hersenen te reactiveren en een boost te geven en gemotiveerd te raken!

laat je motiveren

BEWEGING BOVEN VERSTAND

De fysieke voordelen van beweging zijn duidelijk – ons lichaam is ontworpen om in 360 graden te bewegen, niet om te zitten, te bukken en in te zakken. Veel blessures worden veroorzaakt door een gebrek aan beweging; veel blessures worden bespaard door slimme, regelmatige oefeningen. En dan zijn er nog de mentale voordelen – van die post-workout high tot wat broodnodige mentale ruimte, ons hoofd voelt echt geweldig nadat we hebben bewogen.

Recharge at your desk
laat je motiveren

MAAR HET GAAT NIET ALTIJD ALLEEN OM DE BEWEGING

How to fail podcast

Je weet dat we in beweging zijn. Je weet dat het dat is wat we doen. Maar we doen ook aan leven en wonen, en we weten hoezeer je hele dag energie en drive nodig heeft. Als we het hebben over het beheersen van motivatie om te bewegen, hebben we het ook over motivatie om te doen. Of het nu gaat om een persoonlijk doel of een mijlpaal op het werk, wij geloven dat het gezond is om jezelf doelen te stellen. En om succesvol te zijn, moet je mindset getraind en gefocust zijn, net als elke spier in je lichaam.

Adrienne Herbert, koningin van de fitness en motivatie, en over het algemeen een echte babe, geeft 6 tips voor het creëren van een power hour om je dag goed te beginnen. Of luister eens naar een van deze inspirerende podcasts. En niet te vergeten de briljante How to Fail podcast hieronder, als tegenwicht voor al dit high-achievening wonder. 

YG PERSONAL

hoe boek ik personal training?

Book a personal session

Zorg ervoor dat u YG Personal credits op uw account heeft staan. Stuur ons een email door op de knop hieronder te drukken en laat ons weten wat je favoriete leraar en tijdvak is.

Wij zullen u helpen uw lichaam en geest in balans te brengen.

Heb je hulp nodig? Stuur een mailtje – hey@ygstudios.nl

Stay up to date, follow your favorite Yogastudio in Rotterdam Centrum on InstagramFacebook or subscribe to our mailing list.