Kom in de flow state

Getting into the Flow state

Intense focus, volledig jezelf verliezen in een taak, totaal geabsorbeerd en niets anders meer bestaat. Je staat op het punt ver voorbij afleiding, voortbewegend vanuit uit iets wat voelt als een moeiteloos momentum. Welcome to the Flow state.

Je hebt twee aspecten nodig, betrokkenheid en concentratie. Beide fundamenteel voor intelligente bewegingstraining én de sleutel voor het bereiken van de “flow”-staat. In feite komt het ervaren van de Flow state vaker voor bij sportactiviteiten dan bij iedere andere context. Of het nu gaat om hardlopen, fietsen, HIIT, yoga of krachttraining, het is mogelijk om die staat van kalmte, gerichte controle en totale absorptie in de activiteit te bereiken.

Bereik jouw staat van kalmte en boek nu je les!

Book my class!
Kom in de flow state

Hardlopen en flow state

Vraag het elke serieuze hardloper en die zal je vertellen dat mentaal gezond zijn essentieel is voor het bereiken van succes. Dus je bent klaar om te gaan hardlopen, wat nu?

Ten eerste: stel een hardloopdoel vast, zowel op de korte termijn als op de lange, en houd je vorderingen bij. (denk bijvoorbeeld aan de DSW Bruggenloop) Creeër een routine en houd je eraan! Doe bijvoorbeeld mee aan de YG RUN trainingen om je vooruitgang snel te bevorderen en wie weet zelfs de Flow state te ervaren! 


HOKA TRY OUT
HOKA is het snelst groeiende hardloopmerk ter wereld. Op 10 november van 17.00 – 21.00 uur nodigen we HOKA uit in onze Lijnbaan studio. Als YG Studios-lid krijg je de kans om tijdens een HIIT of YG RUN les een gloednieuw paar HOKA-schoenen te testen, met aansluitend persoonlijk advies over wat je voet echt nodig heeft!

Hit the button below for more info

HOKA TRY OUT
Kom in de flow state

de perfectie conditie om de geest te observeren

Meditatie en being present zijn andere wegen naar de Flow state. Door yoga, ademhalingssessies of meditatie creëer je de perfecte conditie om je geest te observeren. Je zult merken wanneer je wordt afgeleid én wat je afleidt, en na verloop van tijd leer je je daarvan los te maken en terug te keren naar aandachtige focus.

CHECK IN WITH YOURSELF
Naast vele yogalessen bieden we ook workshops aan. Vaak neem je dan extra tijd om je te verdiepen in een bepaald onderwerp of thema. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Liz haar Gentle Flow, Flex en Restore workshop op 20 november.

workshops & events
Kom in de flow state

de reis is wat telt

“An optimal state of consciousness [is when] one is completely absorbed in a feeling or energetic focus, full engagement and enjoyment in the process of the activity.”

Mihaly Csikszentmihalyi.

De menselijke geest kan tot 120 bits informatie per seconde verwerken. De geest bereikt zijn volledige capaciteit wanneer je jezelf uitdaagt voor een (semi-)moeilijke taak. Als deze taak iets is waar je goed in bent en ook nog eens plezier aan beleeft, zul je je waarschijnlijk gemotiveerd en voldaan voelen. Als je ’taak’ zichtbare resultaten oplevert, zoals sporten waardoor je sterker of rustiger wordt, draagt dat bij aan je welzijn en vergroot het je motivatie om door te gaan.

Dus, als je eruit haalt wat je erin stopt, en het is de reis en niet de bestemming die telt, bereid je dan voor op de rit van je leven, te beginnen met één kleine stap en een heleboel focus.

Heb je hulp nodig? Stuur een mailtje – hey@ygstudios.nl

Stay up to date, follow your favorite Yogastudio in Rotterdam Centrum on InstagramFacebook or subscribe to our mailing list.