Easy, Breezy, Light

Haal diep adem...

En daarna langzaam uitademen. Vrij gemakkelijk, toch? De kracht van langzaam ademen om de opbouw van cortisol, het stresshormoon, tegen te gaan is enorm. Je hartslag zal vertragen, en je ‘rust en vertering’ zenuwstelsel wordt geactiveerd. Je vertelt je lichaam en hersenen dat je rustig bent. In ruil daarvoor zal je lichaam de niveaus van cortisol verlagen, waardoor je nog kalmer wordt.

Haal diep adem…

NIEUWE LES in 2023
Per 26 januari starten we wekelijks met de Mind & Breath les! Lees hieronder meer.

Krachtig inademen en uitademen door de neus, waarbij de lucht omhoog en naar buiten wordt geduwd en weer naar beneden wordt gezogen, geeft daarentegen een enorme energiestoot. Noem het een doe-het-zelf espresso, of, misschien verstandiger, bij de eigenlijke naam, bhastrika pranayama (‘balgademhaling’).

Vroeger (in de yogatijd) leerden studenten asana, a.k.a. houdingen, naast pranayama, wat eenvoudig gezegd het beheersen van de adem is. Deze discipline maakte evenzeer deel uit van de yogabeoefening als Downward Dogs of Warriors. Adem is gelijk aan leven, dus waarom niet leren hoe je adem en leven kunt uitbreiden, verdiepen en verlengen?

Het vergt verrassend veel concentratie om verbonden te blijven met je adem, zelfs voor korte periodes. De apengeest wil alleen maar rondspringen. Daarom worden ademhalingsoefeningen regelmatig gebruikt als voorbereiding op meditatie. De wereld buitensluiten, je afstemmen op het ritmische geluid van je adem, en daar blijven – het is een eigen vorm van kalmte. En door je geest iets te geven om je op te concentreren, kun je wat makkelijker in een meditatieve staat komen…

Je hoeft maar één keer rustig adem te halen.

De POWER OF BREATH WORKSHOP

Leer over de kracht van de ademhaling en laat die je leiden

In deze twee uur durende workshop neemt Felix je mee door alle aspecten van de ademhaling. Je leert hoe de adem het lichaam en de geest beïnvloedt, en vervolgens oefen je verschillende technieken.

Begeleid door zijn hand-pan, zal Felix een rustgevende omgeving creëren waarin je kunt ervaren hoe krachtig deze ademoefeningen zijn.

Bekijk onze agenda voor toekomstige events en workshops.

Events
NIEUWE LES – MIND + BREATH

nieuwe les per januari 2023

Iedereen kan ademen. Maar heb je je ooit afgevraagd of je ‘goed’ ademt? Hoe voelt een ‘goede’ ademhaling? Kun je je zelfs volledig concentreren op tien rustige ademhalingen? Laat ons je voorstellen aan onze nieuwe les, Mind & Breath. Een les gewijd aan ademhalingstechnieken en meditatie. Een uur van sereniteit en innerlijke rust, om je te resetten en daarna met extra Zen terug te keren naar het dagelijkse leven.

Heb je een vraag? Stuur ons een mail – hey@ygstudios.nl

Blijf up to date, volg je favoriete movement studios in Rotterdam centrum op InstagramFacebook of schrijf je in voor onze mailing list.

 

meer over mind & breath