Level up your box training

Bokszaktraining vs boksen

Bij boksen denk je misschien aan twee tegenstanders die in de ring tegen elkaar vechten. Tijdens onze BOX lessen sta je niet in de ring maar is je tegenstander de bokszak. De voordelen hiervan zijn dat je harder leert stoten dan bij bijvoorbeeld schaduwboksen. Maar ook het opbouwen van snelheid, het ontwikkelen van degelijk voetenwerk en de hoge intensiteit van de training maken het een uitstekende HIIT toevoeging aan je trainingsroutine. Level up your box training! 

punches en drills

Flow tijdens je boxing training

Of je nu nieuw bent in de bokswereld of traint voor een wedstrijd, je zult voordelen vinden in een bokstraining waarbij de bokszak je beste vriend is.

Bokszaktraining is ideaal voor je conditie en techniek; de opbouw van de beweging, rotatie en positie van je knokkels tijdens krachtige stoten. Snelheid, coördinatie van voetenwerk spelen ook een rol in de totale uitvoering van een stoot

Drills, drills, drills
Onderdeel van bijna iedere bokszaktraining zijn drills. Wat handig is om te weten zijn de cijfers die bij de stoten horen. Wanneer de boxtrainer een nummerreeks opsomt kan je je armen laten ‘lopen’ en opgaan in de boxing flow.  
 
1: Jab, 2: Cross, 3: Fronthand hook, 4: Backhand hook, 5: Fronthand uppercut, 6: Backhand uppercut 

Spotify playlist
Ontwikkel stoot snelheid en lever snelle slagen

Dus wat doe je tijdens een bokszaktraining?

Snelheid ontwikkelen 
Bokszaktraining bestaat o.a. uit effectieve oefeningen die je helpen een stootsnelheid te ontwikkelen die je nodig hebt om je tegenstander snel te raken. Mocht je in de ring komen te staan, is het zaak de stoten samen te voegen en snel te zijn. Wanneer je tegenstander de aankomende stoot niet ziet, kan dit de stoot zijn die je knock-out slaat. 

Tegenstoten
Een bokszak slaat niet terug, toch is het heel belangrijk om de verdediging in je training te automatiseren en niet stil te blijven staan na het gooien van een stoot. Je leert je terug te trekken alsof je een stoot van je tegenstander ontwijkt en deze beweging op te volgen met bijvoorbeeld een tegenstoot.

Isoleren van de stoten 
Hier let je op de perfecte vorm van elke stoot en probeer je zo hard mogelijk te slaan. Het is belangrijk om te letten op rotatie en te spelen met je knokkels en hun plaatsing. Ook hier ligt de nadruk op boksbeweging en niet op snelheid.  
 
Actieve rust 
Mocht je ooit in de ring komen voor een bokswedstrijd, dan heb je geen tijd om te verslappen. Zelfs als je moe bent moet je scherp blijven. Je wilt eindigen op een punt waar van het eerste tot het laatste moment perfect bent, ondanks de intensiteit. Dit is wat de bokskampioenen scheidt van de kanshebbers!

BOEK EEN LES
Een hele hoop voordelen

Boksen en personal training bij YG Studios

Boksen of bokszaktraining brengt een enorme waslijst aan voordelen met zich mee. Zelfs wanneer de training bestaat uit korte rondes verbeter je je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.

Of je nu je algehele gezondheid wilt verbeteren door een leuke en effectieve BOX les te nemen of je wilt leren hoe je op de juiste manier een stoot uitdeelt, YG Studios staat achter je! Onze leraren kunnen tijdens een personal training sessie je in een mum van tijd in vorm brengen.  
 
Begin vandaag nog met personal training! Boksen is misschien zwaar, maar het is een uitstekende training. Druk op knop voor de prijzen.

Blijf up to date, volg ons via InstagramFacebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Memberships