Beweging laat je bloeien

Sterker lichaam door personal training

Het vinden van de juiste balans is essentieel om je grounded te voelen en je lichaam gezond en sterk te houden. Goed eten, rust en voldoende beweging zijn belangrijke ingrediënten voor een gezond leven. Veel onderzoeken laten zien dat door regelmatig sporten de kans op het ontwikkelen van depressie of angst verkleint. Een nieuw interessant onderzoek toont aan dat onze trainingsgewoonten ons gevoel van zingeving kunnen beïnvloeden, waardoor een positieve cyclus wordt gecreëerd die je helpt om tot bloei te komen. Lees het New York Times artikel hier.

READ FULL ARTICLE

Weerstandsoefeningen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Met gewichten, elastieken of apparaten verbeter je je spierkracht en spierspanning. Zo bescherm jij je gewrichten tegen blessures. Maar wat als je te maken hebt met een gewrichtsaandoening? Is het voor jou dan nog steeds verstandig en relevant om weerstandstraining te doen?

Magnus Ringberg, MSc Sport Science, BSc Fysiotherapeut en docent en vriend van Yogaground onderzocht deze vraag als onderdeel van zijn master thesis. Hij zette een trainingsprogramma op voor een groep mensen met artrose in de knie. Dit oefenprogramma varieerde in lengte, intensiteit, volume en frequentie, om zijn hypothese van alle kanten te bekijken. Deelnemers kregen tussen de 1 en 7 oefeningen, waarvan de intensiteit varieerde, evenals het aantal sets en herhalingen. De uitkomst werd door de testgroep gemeten aan de hand van zelf geschatte pijn, functie en capaciteit in fysiek functioneren.

De conclusie was duidelijk; kracht- of weerstandstraining vermindert de pijnbeleving en verbetert de werking van het gewricht. 

Doe mee met Magnus op vrijdagavond 10 december, aan zijn Build your 360º Flow Super Session. Over het bewegen van je gewrichten in alle richtingen gesproken! Het is een geweldige uitdaging om je yoga verder te brengen en je practice te ontwikkelen. Overdag, op zaterdag 11 december, geeft Magnus een uitgebreide Masterclass, waarin je leert om van binnenuit een veerkrachtig en sterk lichaam op te bouwen. Binnenkort vind je beide workshops op onze event Calendar.

BEWEEG JE GEWRICHTEN With Magnus ringberg

TRAIN JE WEERSTAND

DE KEUZES VAN NU BEPALEN ONZE TOEKOMST

LOKAAL EN VERS ETEN BIJ DE HARVEST

In de Provenierswijk, op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station, vind je the Harvest, dat lokaal geteelde groenten direct op tafel brengt met hun heerlijke Harvest Bowls. Stel er zelf een samen of kies een van de voorgeselecteerde favorieten. Wessel, eigenaar van het restaurant, heeft zijn bedrijf opgebouwd met het Rune-teken voor de oogst als logo. Uitgaande van het feit dat je de juiste acties moet belonen en de overtuiging dat de keuzes die we nu maken onze toekomst bepalen. Hij en zijn team dragen hieraan bij door lekker en voedzaam eten te serveren met een glimlach, in harmonie met land, lichaam en geest.

Het team gebruikt uitgebalanceerde recepten en bouwt gerechten rond seizoensgroenten van nabijgelegen boerderijen. Met een portie koolhydraatarme granen en een klein portie vlees, of een van de vele smakelijke alternatieven.

Als je je lichaam wilt versterken, ga dan naar de sportschool. Als je je hersenen wilt trainen, luister dan naar muziek! Luisteren naar muziek is een geweldige manier om je hersenen te trainen. Relax en ontspan terwijl je geniet van onze studio sounds. Afspeellijsten gemaakt door ons team die je humeur zullen verbeteren en een geweldige soundtrack zijn voor momenten van stilte, je yogabeoefening of je krachttraining. Wat is jouw favoriet?

STUDIO SOUNDS
LUISTER NAAR MUZIEK

TRAIN JE BREIN MET MUZIEK

PERSONAL TRAINING

hoe versterk jij je lichaam?

Book a personal session

Zorg ervoor dat je YG Personal credits hebt aangeschaft en op je account hebt staan. stuur ons een email door op de knop hieronder te drukken en laat ons weten wie je favoriete leraar en welk tijdvak je het beste uitkomt.

We zullen je helpen op weg naar een sterker lichaam met onze personal training sessies.

Vragen? Stuur een email naar hey@yogaground.nl

Blijf op de hoogte, volg je favoriete Yogastudio in Rotterdam Centrum op InstagramFacebook of schrijf je in voor onze mailing list.