3 simpele yoga movements

Boost je energie!

Soms heb je het gevoel dat je een opkikker nodig hebt, en wel nu meteen!  Voel je je niet zo goed?  Probeer deze 3 eenvoudige yoga bewegingen om jou en je energieniveau weer op de rails te krijgen. Boost je energie!

*Als je je daarna beter voelt kun je het opslaan bij je favorieten! 😉

Tap the energy tap!
Sta rechtop. Ontspan uw schouders en nek. Begin zachtjes van links naar rechts te zwaaien. Tik elke keer met één hand op het punt waar je nieren zich bevinden. Na dit een tijdje gedaan te hebben, waarschijnlijk een minuut of zo, zul je wat energie voelen opkomen. Een makkelijke manier om je energie op te peppen!

De bewegende brug yoga pose is ook een makkelijke manier om te zorgen voor een betere circulatie van je onderrug gebied. En de energie om te blijven stromen. In plaats van de hele dag voorovergebogen aan je bureau te zitten, geef je jezelf de ruimte om te ontspannen. Door de voor- en achterkant van je lichaam langzaam maar zeker te strekken.

Rol je yogamat uit, ga op je rug liggen met je voeten plat op de vloer. Probeer de achterkant van je voeten aan te raken met de toppen van je vingers. Neem nu de tijd om mindful je bekkenbodem, heupen, middenrug, bovenrug op te rollen, beetje bij beetje, wervel voor wervel. Draai het ding nu om en begin met het laten zakken van de bovenrug, middenrug, heupen en bekkenbodem. Doe dit zo langzaam als je kunt gedurende ongeveer 2 minuten om de energie te laten stromen!

3 simpele yoga movements

Laat je energie stromen

3 simpele yoga movements

De instelling van ontspannen aandacht

Als laatste, maar zeker niet de minste, de voorwaartse vouw in de vlinderhouding. Voor deze wil je misschien een kussen of bolster pakken, zodat je je eigen geschikte grens kunt bereiken. Laat de sensaties maar komen. Tip: Als je deze houding echt comfortabel wilt maken, pak dan een extra deken en leg die om je onderrug voor extra warmte en steun.

Ga naar de grond en verdeel je gewicht gelijkmatig over beide zitbotten. Als je wilt, kun je een kussen of opgerolde deken eronder gebruiken voor een extra rechte positie in de ruggengraat met gestrekte benen. Buig je knieën en breng de zolen van je voeten naar elkaar toe. Beweeg je voeten zodat je benen een ruitvorm vormen. Je knieën zullen naar de zijkant zakken als vlindervleugels. Heb je het gevoel dat ze steun nodig hebben? Doe dat. Je moet daar een paar minuten in blijven hangen. Scharnier nu naar voren vanuit de heupen met de handpalmen tegen elkaar.

Deze eenvoudige maar revitaliserende houding geeft je niet alleen wat tijd voor jezelf maar revitaliseert ook je uitgeputte energieniveau. Het is de houding van ontspannen aandacht die het proces van het koesteren van je welzijn op verschillende niveaus begint.